Het benedenstroomse deel van de Overijsselse Vecht, het Zwarte Water en het Zwarte Meer (tot aan de Ramspolkering).
Een systeembenadering voor het omgaan met risico's, bestaande uit de vijf schakels pro-actie, preventie, preparatie, respons en nazorg.
Het wettelijk vastgelegde niveau van bescherming van een dijktraject tegen overstromen. In het nieuwe waterveiligheidsbeleid en in de beoogde nieuwe waterwet zijn voor elk traject twee normen vastgelegd: een signaleringswaarde en een ondergrens.
Prioriteitsvolgorde voor de bestemming van schaars rivierwater in tijden van schaarste.
Het transport van verontreinigende stof(fen) in de bodem, naar het oppervlaktewater, de atmosfeer of andere media.
Vrijgekomen baggerspecie toepassen. De baggerspecie die op ongewenste plaatsen is gesedimenteerd elders weer terug te brengen in het watersysteem. De sedimentbalans wordt zo hersteld.
Het verplaatsen van mensen naar hoger gelegen gebieden of hogere verdiepingen in gebouwen binnen het gebied waar een overstroming dreigt of zich voltrekt.
De (tijdelijke) aanwezigheid van vaste bestanddelen in de waterkolom als gevolg van het gehele baggerproces.
In de hydrologie is een verwachting gebaseerd op een berekening uitgevoerd met bijvoorbeeld een waterbewegingsmodel, aangevuld met een kansberekening en expert-judgement.
Het toenemen van het zoutgehalte in het oppervlaktewater of in het grondwater.
Lees meer over het begrip Verzilting
Het trekken van vissen van het ene gebied naar een ander gebied.
Gedeelte van de kuststrook zeewaarts van de laagwaterlijn tot de zeebodem, ook wel onderwateroever genoemd.
In de hydrologie betekent een voorspelling de beschrijving van een toekomstig fenomeen op grond van wetenschappelijke verbanden. Zo spreekt men bijvoorbeeld over de getijvoorspelling. En daarmee bedoelt men de beschrijving van het astronomische getij in de toekomst. Deze astronomische getijvoorspellingen worden gepubliceerd in getijtafels.
Indicatie van wat er met een beperkte hoeveelheid water kan worden gedaan.