Archief

Wanneer u op zoek bent naar oude informatie die niet meer op de website van de Helpdesk Water (helpdeskwater.nl) staat, dan kunt u dit toch nog terugvinden via het archief. In de Archiefwet is namelijk vastgelegd dat informatie van de overheid bewaard moet blijven en voor iedereen te bekijken moet zijn.

Oude informatie kan belangrijk zijn

Websites van de overheid worden gearchiveerd voor het bedrijfsleven, maar ook voor gemeenten, waterschappen, provincies en ministeries. Zij kunnen namelijk rechten ontlenen aan de informatie op die websites. Als de informatie verouderd is en daarom van een overheidswebsite verdwenen is, kan die informatie toch van belang zijn. Dit speelt vooral wanneer er bepaalde zaken zijn waar bewijs voor nodig is. Daarom is ook onze informatie toch nog beschikbaar via het archief. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de regels voor het bewaren van overheidsinformatie.

Webarchief

Wilt u weten wat er eerder stond op de helpdeskwater.nl? Bezoek het webarchief van de Helpdesk Water. Dagelijks wordt daarop een kopie gemaakt van onze gehele website. U kunt het webarchief op 2 manieren gebruiken:
  • U kunt door de site navigeren op een bepaalde dag in het verleden, door op de kalender (in de grijze balk links op het scherm) een datum te selecteren. U kunt teruggaan tot 6 september 2018.
  • Via de zoekbalk onder de kalender waar u de door u gezochte term invult.