Archief

Op www.helpdeskwater.nl vindt u actuele en betrouwbare informatie van en over waterbeheer en waterbeleid in Nederland. Bent u op zoek naar oudere informatie? Of zoekt u een document dat op deze site heeft gestaan? Dan kunt u terecht in het webarchief.

Documenten

Zoekt u een ouder document en kunt u dat op www.helpdeskwater.nl niet meer vinden, kijk dan op http://helpdeskwater.archiefweb.eu/.

Nieuwsberichten

Een jaar worden alle nieuwsberichten die geplaatst zijn onder verwijderd. Oude nieuwsberichten kunt u terugvinden via http://helpdeskwater.archiefweb.eu/.

Hoe werkt het webarchief?

http://helpdeskwater.archiefweb.eu/ maakt dagelijks een kopie van de gehele website en bewaart vervolgens dagelijks de wijzigingen.

U kunt het webarchief op 2 manieren gebruiken:

  • U kunt door de site navigeren op een bepaalde dag in het verleden, door op de kalender ( in de grijze balk links op het scherm) een datum te selecteren. U kunt teruggaan tot 6 september 2018.
  • Via de zoekbalk (onder de kalender) kunt u de site doorzoeken. De zoekbox zoals u op www.helpdeskwater.nl gewend bent, werkt níet in het webarchief.

Tips bij het zoeken in het webarchief

  • Het webarchief bezoekt u het beste met een computer, laptop of tablet.
  • U kunt in het zoekveld meerdere woorden invullen. Gebruik geen aanhalingstekens. De zoekmachine doorzoekt alle pagina’s en documenten in het webarchief.
  • Gebruik in uw zoekterm geen speciale tekens, zoals - \ ? of letters met een accent, zoals ë.
  • Pdf’s herkent u aan het rood-witte Adobe Acrobat logo. U herkent een webpagina aan het logo van een witte pagina met een groen bolletje.
  • De URL van de zoekresultaten (de rode tekst) geeft aanwijzingen over het soort pagina dat gevonden is. Bijvoorbeeld een document als er /document/ in de URL staat, of een tekstpagina als er /onderwerpen/  in de URL staat.
  • Ook de oorspronkelijke plaatsingsdatum staat in de URL. Deze is niet 100% betrouwbaar, omdat een document soms op een later moment vervangen is door een nieuwere versie.

Waarom een webarchief?

Informatie van de overheid moet goed vindbaar zijn. Zowel informatie van nu, als van vroeger. Oude informatie kan belangrijk zijn voor onze geschiedenis of cultuur. Ook kunnen burgers en bedrijven rechten ontlenen aan de informatie op een overheidswebsite. In een rechtszaak bijvoorbeeld kan informatie van een overheidswebsite als bewijsmiddel worden ingezet. Daarom worden oude pagina's van www.helpdeskwater.nl bewaard. Wilt u weten wat er eerder stond op deze website? Kijk dan op http://helpdeskwater.archiefweb.eu/.

Hosting

Het webarchief van www.helpdeskwater.nl wordt beschikbaar gesteld op de site van Archiefweb.eu.