Voedingsmiddelen en zuivel
De Europese Commissie heeft de BREF voedingsmiddelen en zuivel vastgesteld in 2006. Het hoofdstuk Best available techniques (BAT) uit de BREF geldt als BBT-conclusies totdat de Europese Commissie voor die activiteit nieuwe BBT-conclusies vaststelt.
Toepassingsgebied
Deze BREF dekt de activiteiten 6.4b en 6.4c van bijlage I van de Richtlijn industriële emissies.
De BREF behandelt processen en activiteiten die bedoeld zijn voor de productie van voedingsmiddelen afkomstig van:
- dierlijke materialen
- plantaardige materialen
- melk
De producten die worden geproduceerd zijn zowel eind- als halfproducten. Voorbeelden van processen zijn: vlees- en visverwerking, verwerking van groente en fruit, productie van kaas en andere zuivel, productie van zetmeel, suiker, koffie, frisdranken, bier en wijn.
Beschikbare documenten
- BREF (6,48 MB), zie ook digitaal zoeksysteem van België
- Samenvatting (doc, 203 kB) (203 kB)
Herziening
Meer informatie vindt u op de site van het IPPC bureau (Engels).
Delen
Wettelijke verplichtingen bevoegd gezag
- Actualisatieplicht binnen 4 jaar (art 5.10 Bor)
- Invullen IPPC-database (art 21.2a Wm)
- Publiceren vergunning op internet (19.1b lid 2 Wm)
Meer informatie vindt u in de Handleiding IPPC.