De Zandmotor

Aanjager van innovatief kustonderhoud

Resultaten 10 jaar Zandmotor tijdens Coastal Dynamics

In 2011 startten we met een pilot: de Zandmotor. Een kunstmatige zandbank en belangrijke aanjager voor innovatief kustonderhoud. Waarmee we niet tegen de natuur werken, maar mét de natuur. Dankzij de invloed van wind en de stroming van de zee is de Zandmotor inmiddels uitgegroeid tot een prachtig natuur- en recreatiegebied. De ontwikkeling wordt op de voet gevolgd en krijgt internationaal veel interesse.

10 jaar van onderzoek en bijzondere samenwerkingen hebben geresulteerd in nieuwe mogelijkheden voor de bescherming van de kust, nieuwe kansen voor de omgeving en een schat aan kennis.. Een unieke verbinding van natuur, wetenschap en maatschappij. De resultaten van het project presenteren we op 1 juli 2021 tijdens het eindcongres van 10 jaar Zandmotor dat onderdeel uitmaakt van het internationale Coastal Dynamics congres.

De Zandmotor is een innovatieve manier van kustonderhoud. Wetenschappers vatten tijdens dit meerdaagse event de belangrijkste inzichten en resultaten samen uit dit 10-jarige kustonderzoek.

Voor wie?

Het congres is voor beleidsmakers, wetenschappers en vakexperts betrokken bij kustonderhoud.

Meer informatie over het eindcongres

Meld je aan voor het congres via de website van Coastal Dynamics

Eerdere resultaten

In 2016 was er al een tussenevaluatie van de Zandmotor. Die zag er veelbelovend uit.

Bekijk eerdere resultaten

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de Zandmotor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer informatie over de zandmotor is te vinden op de website www.dezandmotor.nl