LIWO

Voor de actuele informatie kijk op  
IPLO Applicaties en Modellen - LIWO

De Helpdesk Water is onderdeel geworden van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO). De pagina's voor applicaties en modellen worden op de Helpdesk Water niet meer geactualiseerd. De pagina’s van Applicaties en Modellen op de Helpdesk Water vervallen in de loop van 2022.

Wat doet de applicatie?

Het Landelijk Informatiesysteem Water en Overstromingen (LIWO) bevat kaartlagen voor professionals die zich bezighouden met (de voorbereiding op) wateroverlast en overstromingen in Nederland. Het LIWO is een product van het Watermanagementcentrum Nederland (WMCN).

Het juist duiden van beschikbare kaartlagen vereist specialistische kennis. Deze kennis is beschikbaar bij waterbeheerders. Het wordt daarom aanbevolen om deze kennis te betrekken, zowel bij ruimtelijke adaptatie als bij wateroverlast en (de voorbereiding op) overstromingen.

Voor niet-professionele gebruikers is er www.overstroomik.nl.

Rhenen 3 hoogwater 1600-400

Laatste nieuws

14 oktober 2021 -  Er is een nieuwe versie LIWO 2.2 beschikbaar. Ook is er een nieuwe gebruikershandleiding te downloaden.

14 juli 2021 -  Er is een nieuwe versie van LIWO beschikbaar. Alle  nieuwe functionaliteit en de verbeteringen zijn beschreven in de LIWO nieuwsbrief - juli 2021 (pdf, 338 kB).

27 oktober 2020 - Webinar over het Landelijke Informatiesysteem Water en Overstromingen (LIWO). Dit webinar is op 27 oktober 2020 opgenomen. In deze webinar staan we stil wat er nieuw is de laatste release van LIWO en hoe deze nieuwe informatie gebruikt kan worden.

8 oktober 2020 - In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe versie van LIWO. Lees meer hierover in de laatste nieuwsbrief (pdf, 337 kB).
De LIWO ontwikkelingen worden verder toegelicht tijdens een webinar op

14 april 2020 - Webinar over het Landelijk Informatiesysteem Water en Overstromingen (LIWO). Dit webinar is op 14 april 2020 opgenomen. Tijdens een interactieve sessie demonstreerden experts welke informatie beschikbaar is en hoe dit gebruikt kan worden.

Presentatie LIWO (pdf, 5.9 MB) die bij het webinar is gegeven.
Document met beantwoording vragen uit het webinar

18 december 2019 - Nieuwsbrief LIWO 2019 verzonden
In deze nieuwsbrief (pdf, 413 kB) leest u meer over de nieuwe versie van LIWO en over andere ontwikkelingen rondom de doorontwikkeling van LIWO.
Abonneren op de LIWO nieuwsbrief kan via de aan- / afmeldknop onder het kopje Nieuwsbrieven.

10 december 2019 - Nieuwe versie van LIWO gelanceerd
Nieuwsgierig geworden en meteen een kijkje nemen in de nieuwe LIWO-omgeving? Klik dan op: https://basisinformatie-overstromingen.nl
Zie de LIWO gebruikershandleiding onder het kopje Documenten.
Op basis van vragen van gebruikers wordt begin 2020 ook een pagina met praktische tips toegevoegd.

Contact

Heeft u een inhoudelijke vraag of wilt u een opleiding op maat?
Vul dit formulier in

Behoort u tot de doelgroep en heeft u een functionele vraag?
Vul dit formulier in

Is er sprake van een technische storing?
Bel de landelijke informatielijn (0800 - 8002)

Links

Voor LIWO gebruikers kunnen de volgende pagina's ook interessant zijn:

Gerelateerde Applicaties:

Systeemeisen

De LIWO applicatie werkt het beste voor schermresoluties van 1366 x 768 en hoger. Lagere resoluties kunnen onvolkomenheden tot gevolg hebben. De LIWO-website is ontworpen voor de schermgrootte 1920x1080 en is te bekijken met vrijwel alle browsers.LIWO ondersteunt o.a. Chrome, Firefox en Edge. Het is voor sommige functionaliteiten noodzakelijk om pop-up blokkering uit te zetten, zeker als men afbeeldingen wil kunnen exporteren.