Ik krijg de foutmelding: “Importeren van 'Vakindeling' is mislukt.” . Hoe los ik dit op?

Bij het importeren van de vakindeling in RisKeer krijg ik de foutmelding: “Importeren van 'Vakindeling' is mislukt.” Hoe los ik dit op?

Voor het toetsen van het toetsspoor Piping wilt u een shapebestand met de vakindeling van uw dijktraject in RisKeer importeren. RisKeer kan het bestand alleen niet importeren en geeft slechts een summier bericht “Importeren van 'Vakindeling' is mislukt.” 
De oorzaak van het niet kunnen importeren van het shapebestand zou kunnen liggen aan de richting van de polylijnen. RisKeer controleert of het beginpunt van de vakindeling gelijk is aan het beginpunt van de trajectlijn. Als deze beginpunten niet aan elkaar gelijk zijn (dus ook de richting van de lijnen niet aan elkaar gelijk zijn), dan wordt de vakindeling niet geaccepteerd en is de import mislukt. Dit zou niet moeten en is dus een tekortkoming in RisKeer. In een toekomstige versie van RisKeer zal dit worden opgelost. 
Een workaround voor dit moment is om de richting van de polylijnen van de vakindeling om te draaien, zodat deze weer gelijk is aan de richting van de polylijn van de geïmporteerde trajectlijn. Dit kan met een GIS-programma. Bijvoorbeeld in ArcGIS met de tool ‘Flip Line’ (ArcToolbox\Editing Tools\Flip Line). De richting van een polylijn kan eveneens in een GIS-programma worden weergegeven.

[18041593]