Ik krijg de foutmelding: "Problem in FlowSlide calculation: [RunCalculationGlobal]" Waar ligt dit aan?

Bij het gebruik met de standalone D-Flow Slide krijg ik (wanneer ik een berekening wil starten) de foutmelding: "Problem in FlowSlide calculation: [RunCalculationGlobal]".
En bij de Warning Message(s) in results: "The selected sand type does not coincide with the average diameters d15 and d50 (over 5m or less)"
calculated using the inputted diameters for Advanced breachflow. Please check yout input" Wat kan hier aan gedaan worden?

Na onderzoek blijkt er helaas een bug te zitten in de software D-FlowSlide zoals die thans op de helpdesk water beschikbaar is. Hierdoor wordt deze foutmelding mogelijk veroorzaakt. De bug zit in de code voor het optredingscriterium voor bresvloeiing, in D-FlowSlide is dat "Global check step 1e", in Bijlage III is dat het tweede deel van stap E3. Het probleem treedt alleen op als de hoogte tussen de karakteristieke punten "Bottom River Channel" en de waterstand kleiner is dan 5 m. Als de waterstand hoger ligt dan het karakteristieke punt "Insert River Channel", dan gaat het mis als de hoogte tussen "Bottom River Channel" en "Insert River Channel" kleiner is dan 5 m.
Volgens planning komt er eind van 2018 een nieuwe release. Enige oplossing voor die tijd  is het met de hand uitvoeren van een beoordeling met de formules die in Bijlage III staan en in de manual van D-FlowSlide op de public wiki (https://publicwiki.deltares.nl/display/GEO/D-Flow+Slide+-+Background).

[18032889]