Bij downloaden van de software krijg ik een melding van de virusscanner?

Wij maken gebruik van RisKeer/WBI software welke gedownload kan worden vanaf jullie website. Tijdens installatie geven onze virusscanners aan dat de executable van RisKeer/WBI software als potentieel gevaarlijk wordt gekenmerkt.

De meldingen met betrekking tot een eventueel virus in WBI-software zijn bekend en tijdens de oplevering aan RWS  gecommuniceerd.
Deltares checkt standaard de release op www.virustotal.com. Sommige virusscanners bleken een “false positive” op de software te geven. Daarom is naar alle grote virusscanners een mail gestuurd en die hebben dat allen erkend. Ze hebben de msi ook aan een white-list toegevoegd, waardoor met recente virusdefinities deze scanners geen melding meer zouden moeten geven. Eerste advies is dus om de virusdefinities te updaten. Overigens geldt dit niet voor versie 16.4.4. De melding van het virus kwam later dan de oplevering en is niet opgelost.
Op de achtergrond zijn we bezig met het “signen” van de software. Als het is geproduceerd door een “bekend” / “geregistreerd” bedrijf, hebben de
meeste scanners er meer vertrouwen in en zal het minder vaak tot een onterechte melding komen. Tot dat moment zullen nieuwe releases worden aangemeld en is het aan de virusscanners om hun fout (de “false positive”) op te lossen.

[17100610]