De Week van Ons Water: leuk en leerzaam

Gepubliceerd 16 oktober 2023

Van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober worden door heel Nederland weer leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd voor jong en oud tijdens de najaarseditie van de Week van Ons Water. Doe mee met een rondleiding op een rioolwaterzuivering of gemaal of breng een bezoek aan een van de leerzame watermusea die ons land rijk is. Kies je liever voor een mooie wandel-, boot- of fietstocht of spannende excursie? Dat kan natuurlijk ook!

Deze editie valt samen met de eindsprint van het NK Tegelwippen, de vergroeningscampagne Plant je mee en de Maand van de Geschiedenis. Ook worden er dit najaar weer medicijnen ingezameld.

Waterschapsactiviteiten

Altijd al op bezoek gewild bij een waterschap, of een gebouw of activiteit van een waterschap? Dat kan!

Woudagemaal onder stoom

Woensdag 18 en donderdag 19 oktober
In Friesland pronkt de 60 meter lange schoorsteen van UNESCO werelderfgoed het Ir. D.F. Woudagemaal. Het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld stamt uit 1920 en wordt bij te hoge waterstanden nog altijd ingezet door Wetterskip Fryslân om te zorgen voor droge voeten in Friesland. Het gemaal wordt aangezet, en daar kun je bij zijn!

Meer informatie over Woudagemaal onder stoom

Kinderexcursie – Waarde van water

Vrijdag 20 oktober
Tijdens de Week van Ons Water organiseert waterschap Vallei en Veluwe de activiteit ‘Waarde van water’ voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Water heeft ons van alles te vertellen. Het waterschap maakt het water schoon nadat we naar de wc zijn geweest of ons bord hebben afgespoeld onder de kraan. Voor hun werk moet het waterschap goed luisteren naar de stem van het water. Samen met jou ontdekken ze wat het water jou allemaal vertelt. De activiteit vindt plaats bij het Apeldoorns Kanaal (ter hoogte van Apeldoorn).

Meer informatie over kinderexcursie – Waarde van ons water

Om te zien wat er nog meer te doen is kun je een kijkje nemen op de activiteitenagenda op de website van Ons Water.

Ga naar de activiteitenagenda van de Week van Ons Water

Bron:  Unie van Waterschappen