Ga naar de inhoud
logo
Sla navigatie over (Direct naar)
Direct naar
  • English
  • Contact
  • Sitemap
Terug naar navigatie (Direct naar)
Helpdesk Water
Sla navigatie over (Menu)
Menu
  • Home
  • Actueel
  • Onderwerpen
  • Organisatie
  • Waterbegrippen
  • Stel een vraag
Terug naar navigatie (Menu)
Zoeken
Broodkruimelnavigatie
Home › Onderwerpen › Wetgeving en beleid › Handboek water › Activiteiten › Lozen van Afvalwater bij Activiteiten algemeen › Behandeling van afvalwater › Lokaal zuiveren van vethoudend afvalwater › Capaciteitsberekening vetafscheider op grond van soort keuken

Capaciteitsberekening vetafscheider op grond van soort keuken

Met deze methode kunt u de capaciteit (in de NEN-EN is dit de Nominal Size) van de afscheider berekenen naar soort keuken en vleesverwerking. Per soort van keuken of vleesverwerking moet de hoeveelheid maaltijden of de hoeveelheid te verwerken vlees worden ingevuld en wordt met een aanname van het debiet de capaciteit berekend.

In de berekeningstabel worden drie factoren (ft temperatuur, fd dichtheid en fr mate van gebruik van schoonmaakmiddelen) genoemd waarvoor de standaard omstandigheden voor u zijn ingevuld. Met behulp van de tabellen in de NEN-EN 1825-2 kunnen deze waarden worden aangepast.

Waarden voor ft

  • ft = 1 voor afvalwater ≤60°C
  • ft = 1,3 voor afvalwater >60 °C

Waarden voor fd

  • fd= 1 voor afvalwater van keukens, slachthuizen en vlees en visverwerkende industrie
  • wanneer de olie of vetsoort bekend is kan fd worden afgelezen met behulp van figuur 1 en Annex B van NEN EN 1825-2

Waarden voor fr

  • fr = 1 wanneer geen schoonmaakmiddelen worden gebruikt
  • fr = 1,3 wanneer soms of altijd schoonmaakmiddelen worden gebruikt
  • fr ≥ 1,5 in speciale gevallen zoals ziekenhuizen

* 1 GV = 1 koe of 2,5 varkens

Berekeningsmethode keuken en vleesverwerking
Delen
  • Mail deze pagina
  • Delen op Facebook
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Twitter

Navigatie
Sla navigatie over (Navigatie)
  • Activiteiten
  • Beheer watersysteem en waterketen
  • Lozen van Afvalwater bij Activiteiten algemeen
    • Behandeling van afvalwater
      • Lokaal zuiveren van vethoudend afvalwater
    • Calamiteitenoefeningen
    • Lozen op een straatkolk
    • Overzicht van lozingsactiviteiten en relevante regelgeving
    • Technische voorzieningen
  • Lozen van afvalwater vanuit processen
  • Lozen van afvloeiend Hemelwater
  • Lozen bij agrarische activiteiten
  • Afvalwater bij het telen van gewassen
  • Behandelen van gewassen
  • Lozen van biologisch afbreekbaar afvalwater
  • Lozen van grondwater en ander schoon water
  • Lozen vanuit praktijkruimtes, laboratoria, ziekenhuizen
  • Lozen van oliehoudend afvalwater
  • Lozen bij reinigingswerkzaamheden
  • Lozen vanuit recreatie- en sport
  • Werken in of nabij een watersysteem
  • Werken met grondwater
Terug naar navigatie (Navigatie)

footer-afzender

Over Helpdesk Water

De Helpdesk Water is gehuisvest bij de Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving (RWS WVL). De helpdesk richt zich op het ontsluiten van kennis die aanwezig is binnen de werkvelden waterbeleid en waterbeheer in de breedste zin.

Hierbij wordt intensief samengewerkt met diverse organisatieonderdelen zowel binnen Rijkswaterstaat als daar buiten. Op deze manier kan de helpdesk uw vragen snel en efficiënt beantwoorden, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare kennis.

Direct naar

  • Contact
  • English
  • Overzicht besloten delen
  • Waterbegrippen
  • Archief

Over deze site

  • Proclaimer
  • Colofon
  • Informatie over cookies
  • Persoonsgegevens
Naar boven