Basis Module Macrostabiliteit

Wat doet de applicatie?

Met de basis module (BM) Macrostabiliteit is het mogelijk om één berekening uit te voeren voor het toetsspoor binnenwaartse stabiliteit.

De ondergrondschematisatie wordt ingelezen vanuit een D-Soilmodel project bestand. De invoergegevens voor de schematisering van de waterspanningen worden handmatig ingevuld, evenals de rekeninstellingen. De schematisering van de waterspanningen vindt geautomatiseerd plaats en wordt gevisualiseerd aan de hand van stijghoogtelijnen met bijbehorende waterlijnen.
Na de berekening wordt het resultaat zichtbaar via een glijvlak. De data over de lamellen van het glijvlak, worden in tabellen weergegeven.

Voorlopig is het mogelijk om zowel de Basis Module Macrostabiliteit en D-Geostability (vanaf versie 16.2) te gebruiken voor de gedetailleerde beoordeling.

Voor wie is de applicatie bedoeld?

Deze versie van de Basis Module Macrostabiliteit is bedoeld voor Waterkeringbeheerders (waterschappen en Rijkswaterstaat) en advies- en ingenieursbureaus die in opdracht van de Waterkeringbeheerders de WBI-beoordeling uitvoeren. Dit zijn met name geotechnische experts die bekend zijn met stabiliteitsberekeningen.

Laatste nieuws

De huidige versie van de Basis Module Macrostabiliteit is v17.1.3.
Wijzigingen ten opzichte van versie 16.2.1, zijn beschreven in de releasenotes.
De applicaties RisKeer (v17.2.1), en de Basis Module Macrostabiliteit (v17.1.3) maken gebruik van hetzelfde rekenhart en geven dus bij gelijke invoer dezelfde resultaten.

LET OP: De huidige versie 17.1.3 van BM Macrostabiliteit werkt dus alleen met de huidige versie 17.2.1 van D-Soilmodel.
Omzetten van data formats is beschreven in de handleiding van D-Soilmodel en BM macrostabiliteit