Droppie Water 40 jaar!

Gepubliceerd 6 september 2021

Droppie Water bestaat 40 jaar! En dat vieren de 21 waterschappen. Het stripfiguurtje leert kinderen alles over schoon en voldoende water, en veilige dijken. Alle basisscholen in Nederland hebben rond 1 september een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan een striptekenwedstrijd.

Striptekenwedstrijd

In 1981 verscheen de eerste strip van Droppie Water in Zuid-Holland bij het toenmalige Hoogheemraadschap van Schieland. Deze strip ging over het schoonmaken van rioolwater. De striptekenwedstrijd heeft hetzelfde onderwerp: eerst is Droppie heel erg vies is en op het einde weer schoon. Hoe dat is gebeurd? Dat mogen kinderen zelf bedenken, tekenen en inkleuren.

De origineelste en mooist ingekleurde strip wint een prijs. Insturen kan tot 24 september 2021. Op 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, reiken Janouk Kelderman van Klokhuis en de striptekenaar van Droppie Water, Robert van der Kroft, de prijs uit op de school van de winnende leerling.

Droppie heeft sinds kort ook een Facebookpagina. Daar staat ook alle info over de striptekenwedstrijd.

Eerste stripboekje vernieuwd

Het allereerste stripboekje van Droppie Water is vanwege het jubileum vernieuwd. Het is herschreven naar de laatste ontwikkelingen op de rioolwaterzuivering en heet nu ‘De reis van het rioolwater’. Alle basisscholen krijgen een exemplaar.

Spelletjes, lesmateriaal en meer

Op de website van Droppie Water staan onder meer video’s en spelletjes voor kinderen en lesmateriaal voor scholen.

Bron: Waterschap Brabantse Delta