Project ‘Landelijk Meetnet Water 2’ genomineerd voor Computable Awards 2020

Gepubliceerd 29 september 2020

Het project ‘Landelijk Meetnet Water 2’ is genomineerd voor de Computable Awards 2020. ICT-platform Computable ontving voor de 2020-editie van de Computable Awards in de categorie Overheidsproject in totaal 30 voordrachten.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards is erg te spreken over het feit dat er veel aandacht is besteed aan het vereenvoudigen van de complexiteit van de huidige (verouderde) decentrale meetinfrastructuur. Zij vinden tevens dat de volledigheid en kwaliteit van meetgegevens hoger wordt. Ook biedt het flexibiliteit en schaalbaarheid van het meetnet. Er kunnen eenvoudiger en sneller nieuwe sensortypen worden toegepast en dat met gebruik van commercieel beschikbare producten. Ook is de security verbeterd en beschikt Rijkswaterstaat nu over een uitbreidbare datadistributielaag.

Project Landelijk Meetnet Water 2

Het Landelijk Meetnet Water (LMW) is een systeem dat zorgdraagt voor het beschikbaar stellen van waterkwantiteit-, waterkwaliteit-, meteo- en objectgegevens aan klanten binnen en buiten Rijkswaterstaat. Binnen het programma LMW2 is een nieuw centraal deel van het huidige Landelijk Meetnet Water (LMW) gerealiseerd. De voornaamste hoofdfuncties zijn inwinning, verwerking, validatie en distributie van meetgegevens ten behoeve van watermanagement. Het nieuwe LMW2 wint de meetgegevens in vanuit de huidige (verouderde) decentrale meetlocaties. Daarnaast zijn de bouwstenen ontwikkeld voor de toekomstige modernisering van de decentrale meetlocaties.

Stemmen Computable Awards

Op 31 augustus 2020 is het stemproces voor de Computable Awards 2020 gestart en op 24 november wordt per categorie de winnaar bekend gemaakt. Help jij LMW2 winnen? Breng dan op de website Computable Awards je stem uit.

Bron: Rijkswaterstaat