Waterinnovatieprijs krijgt nieuw onderdeel: De Dromenvanger

Gepubliceerd 10 september 2019

De Waterinnovatieprijs heeft sinds dit jaar een nieuw onderdeel: de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger. Inschrijven kan tot 7 oktober.

Al 8 jaar wordt jaarlijks de Waterinnovatieprijs uitgereikt aan slimme en innovatieve waterprojecten en -technieken. Dit jaar komt er een nieuwe prijs bij: de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger.

Hein Pieper, vicevoorzitter Unie van Waterschappen (portefeuillehouder innovatie), legt uit waarom: “Met De Dromenvanger willen we ideeën een podium geven die nog niet rijp genoeg zijn voor onze reguliere categorieën. Het was zonde dat deze creatieve ideeën eerder nog buiten de boot vielen voor onze prijsvraag.”

Voor wie?

Iedereen met een briljante oplossing voor waterproblemen mag meedoen aan De Dromenvanger. Het idee hoeft nog niet uitgevoerd te zijn en zelfs de meest prille ideeën zijn welkom. Zolang het maar toepasbaar is voor de waterschappen. Pieper: “We zoeken vernieuwende inzichten die ons kunnen verrassen.”

Hoe doe je mee?

Maak een vlogje van maximaal 1,5 minuut waarin je jouw idee toelicht. De 3 ideeën met de meeste views op het YouTube-kanaal van de Unie van Waterschappen krijgen een podium tijdens het Waterinnovatiefestival op 12 december, waar een publiekswinnaar wordt gekozen. Hét moment om jouw idee te pluggen.

Meer over:

Waterinnovatieprijs

Bron: Unie van Waterschappen