40 miljoen extra voor sluiscomplex Kornwerderzand Afsluitdijk

Gepubliceerd 28 mei 2019

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat het kabinet 40 miljoen Euro extra beschikbaar stelt aan de financiering van het sluiscomplex Kornwerderzand, Afsluitdijk.

_GN87348 agpHet kabinet heeft bij de Voorjaarsnota besloten om 40 miljoen extra beschikbaar te stellen als rijksbijdrage aan de financiering van de verbreding van het sluiscomplex. De minister schreef dit in een brief over de stand van zaken over de verbreding van de sluis, de bruggen en de vaargeulen bij Kornwerderzand.

'Hiermee onderstreept het kabinet de inzet om ook met infrastructurele investeringen de economische ontwikkelingen in deze regio te stimuleren.'

Door deze 40 miljoen extra stelt het kabinet nu, samen met de bijdrage van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van 56 miljoen, ruim 96 miljoen beschikbaar voor het project.

Na de extra bijdrage van het kabinet, resteert er nog een financiële opgave van circa 45 miljoen. Rijk en regio zijn in constructief overleg om te kijken hoe de resterende opgave overbrugd kan worden.

Wilt u de brief lezen, volg dan de link naar het kamerstuk over de verbreding van het sluiscomplex bij Kornwerderzand.