Een veilig zwemseizoen met de zwemwater-app

Gepubliceerd 1 mei 2019

Op 1 mei is de officiële start van het zwemseizoen. Hét moment voor iedere zwemliefhebber om de zwemwater-app te raadplegen.

De gratis app geeft actuele informatie over de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid van alle officieel aangewezen zwemlocaties in Nederland. De app en de bijbehorende website zwemwater.nl is een initiatief van de Unie van Waterschappen, Rijkswaterstaat en het Interprovinciaal Overleg.

Veilig zwemmen

De zwemwaterapp is in zwemseizoen 2018 veel gebruikt: maar liefst meer dan 215.000 keer keken mensen of ze veilig konden zwemmen op hun favoriete zwemlocatie.

Waterkwaliteit

In de app staat een overzicht van alle officiële zwemlocaties in Nederland. Per locatie zie je wat de kwaliteit van het zwemwater is, wanneer er voor het laatst gecontroleerd is en wanneer er weer een controle plaatsvindt. Ook staat er informatie over de zwemplek, bijvoorbeeld of er een kiosk, parkeerplek of toiletten zijn. Uitgebreide tips over veilig zwemmen en gezondheidsrisico’s staan op zwemwater.nl.

Zwemwatertelefoon

Wie vragen, opmerkingen of klachten over het zwemwater heeft, kan via de app bellen met de zwemwatertelefoon in de eigen provincie.

Download de gratis zwemwater-app voor Apple of Android

Zwemwater.nl

Bron: Unie van Waterschappen