Nieuwe ‘spelregels’ Hoogwaterbeschermings-programma

Gepubliceerd 12 april 2019

Rijkswaterstaat en de waterschappen hebben ‘alliantieprincipes’ opgesteld voor de samenwerking binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Deze richtlijnen zijn op 11 april tijdens de Dijkwerkersdag gelanceerd.

Steeds meer projecten van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) komen in de uitvoeringsfase. Deze fase stelt andere eisen aan de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de waterschappen. Om de samenwerking voor de hele looptijd van het programma succesvol te houden, hebben beide organisaties alliantieprincipes opgesteld: een soort spelregels.

Grootste dijkversterkingsoperatie ooit

In het HWBP werken waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan maatregelen die ervoor zorgen dat de inwoners van Nederland droge voeten houden. Tot 2050 voeren zij samen de grootste dijkversterkingsoperatie uit de Nederlandse geschiedenis uit.

Hetty Klavers, bestuurslid Unie van Waterschappen en portefeuillehouder HWBP: “Nu we met het Hoogwaterbeschermingsprogramma een nieuwe fase ingaan en er steeds meer projecten in de uitvoeringsfase komen, betekent dit dat de samenwerking tussen de waterschappen en Rijkswaterstaat steeds intensiever wordt. Daarom is het goed om deze principes als leidraad voor de samenwerking te nemen.”

> Alliantieprincipes HWBP

Bron: Unie van Waterschappen