Meer dan 100 inzendingen maken kans op de Waterinnovatieprijs 2018

Gepubliceerd 14 september 2018

Nederland zit niet stil als het gaat om water en innovatie. Ook dit jaar zijn er meer dan honderd veelbelovende inzendingen die op 29 november kans maken op de Waterinnovatieprijs.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank, en wordt uitgereikt in 4 categorieën: ‘Waterveiligheid’, ‘Schoon water’, ‘Voldoende water’ en ‘Circulaire economie’.

Iedereen mag meedoen: overheden, bedrijven en particulieren. Dit levert een zeer waardevolle verzameling van innovaties op. Onder alle inzendingen zijn echter maar 5 prijzen te verdelen.

Jury

Onder leiding van juryvoorzitter Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is het de taak van de deskundige jury om per categorie een winnaar te kiezen. De genomineerden worden op 4 oktober tijdens de Innovation Expo bekend gemaakt. Vanaf 4 oktober kan er op waterinnovatieprijs.nl door iedereen gestemd worden voor de publieksprijs.

Uitreiking Waterinnovatieprijs 2018

De feestelijke uitreiking vindt op 29 november plaats in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Alle 5 winnende innovaties ontvangen een glazen kunstwerk van Gert Bullée en krijgen daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van een intensief versnellingstraject met een looptijd van 9 maanden.

Bij dit versnellingstraject helpt een innovatiemakelaar bij de realisatie of marktintroductie van de innovatie. Het traject wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, STOWA, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie Water.

Bekijk de inzendingen voor Waterinnovatieprijs 2018

Bron: Unie van Waterschappen